|
|
Chleb tradycyjny duży
SKŁAD:
Mąka pszenna typ 750, mąka żytnia typ 720, woda, naturalny zakwas, drożdże, serwatka, sól.
|
|
Chleb tradycyjny mały
SKŁAD:
Mąka pszenna typ 750, mąka żytnia typ 720, woda, naturalny zakwas, drożdże, serwatka, sól.
|
|
Chleb żytni
SKŁAD:
Mąka żytnia, mąka żytnia razowa, woda, naturalny zakwas, drożdże, sól.
|
|
Chleb ziarno żyta
SKŁAD:
Pełne ziarna żyta, mąka żytnia, woda, nasiona słonecznika, ocet winny, granulat ziemniaczany, drożdże, sól, mąka pszenna, zakwas żytni, tłuszcz roślinny.
|
|
Chleb Pro Body
SKŁAD:
Woda, białko pszenne, mąka sojowa, siemię lniane brązowe, nasiona słonecznika, śruta sojowa, sezam, siemię lniane, mąka z pełnego przemiału pszenicy orkisz, błonnik jabłkowy, suszony zakwas z pełnego przemiału pszenicy orkisz, otręby pszenne, drożdże, sól, ekstrakt ze słodu jęczmiennego, przyprawy. Posypka: siemię lniane, nasiona słonecznika, sezam.
Posiada wartość średnią indeksu glikemicznego na poziomie 33,5 %.
|
|
Chleb rodzinny
SKŁAD:
Mąka pszenna, mąka żytnia, woda, naturalny zakwas, siemię lniane, nasiona słonecznika, otręby pszenne, drożdże, nasiona sezamu, mąka słodowa jęczmienna, suchy zakwas pszenny, sól.
|
|
Chleb witalny
SKŁAD:
Mąka żytnia, mąka pszenna, woda, siemię lniane, ziarno słonecznika, mąka kukurydziana, kiełki pszenicy, zmielone ziarna pszenicy, serwatka w proszku, cukier, mąka sojowa, przyprawy, lecytyny z rzepaku, drożdże, sól. Posypka: sezam, ziarna słonecznika, siemię lniane.
|
|
Chleb Ballastra
SKŁAD:
Mąka pszenna, siemię lniane brązowe, siemię lniane żółte, pestki dyni, płatki żytnie, otręby pszenne, płatki ziemniaczane, mąka żytnia, łamane ziarno pszenicy orkisz, płatki owsiane, sól, zarodki pszenne, woda, kapusta kwaszona, drożdże, mąka żytnia, naturalny zakwas, suszony zakwas żytni.
|
|
Chleb słowiański
SKŁAD:
Mąka pszenna, woda, suszony zakwas pszenny, sól, mąka ze słodu jęczmiennego, mąka ze słodu żytniego, mąka ze słodu pszennego, mąka żytnia, drożdże.
|
|
Chleb razowy
SKŁAD:
Mąka razowa, mąka pszenna, woda, naturalny zakwas, słód żytni ciemny palony, drożdże, sól.
|
|
Chleb orkiszowy
SKŁAD:
Łamane pełne ziarno pszenicy orkisz, pełnoziarnista mąka pszenna orkiszowa, nasiona słonecznika, suszony zakwas z ziaren pszenicy orkisz, błonnik jabłkowy, sól, błonnik roślinny, mąka pszenna, słonecznik, ziarno orkiszu, drożdże.
|
|
Chleb pasterski
SKŁAD:
Mąka pszenna, mąka żytnia, woda, zakwas pszenny suszony, drożdże, proszek jogurtowy z mleka, mąka jęczmienna słodowa, mąka pszenna słodowa, przyprawy, sól.
|
|
Chleb na liściu kapusty
SKŁAD:
Mąka pszenna, mąka żytnia, woda, naturalny zakwas, zakwas pszenny suszony, drożdże, proszek jogurtowy z mleka, mąka jęczmienna słodowa, mąka pszenna słodowa, przyprawy, sól. Wypiekany na liściu kapusty.
|
|
Chleb pradawne ziarno
SKŁAD:
Mąka pszenna, mąka pszenna razowa, płatki pełnoziarniste z pszenicy orkiszowej, woda, mąka żytnia, mąka z kasztanów jadalnych, płatki owsiane, mąka jęczmienna razowa, suszony ekstrakt słodowy jęczmienny, ziarna słonecznika, płatki jęczmienne, siemię lniane, pełnoziarnista mąka owsiana, mąka orkiszowa, płatki ziemniaczane, drożdże, sól morska, tłuszcz roślinny, suszony pełnoziarnisty zakwas orkiszowy.
|
|
Chleb czystoziarnisty
SKŁAD:
Woda, płatki owsiane, pestki dyni, ziarno słonecznika, nasiona lnu, płatki sojowe, olej roślinny, miód pszczeli, błonnik, sezam, preparowane ziarno żyta, preparowane ziarno orkiszu, kiełki żytnie słodowane, sól, przyprawa mielona.
|
|
Chleb wiejski
SKŁAD:
Mąka pszenna, mąka żytnia, woda, naturalny zakwas, smalec wieprzowy, drożdże, serwatka, sól.
|
|
Chleb słodowy
SKŁAD:
Mąka pszenna, mąka żytnia, woda, śruta żytnia, mąka żytnia słodowa, śruta łubinowa, siemię lniane, śruta pszenna, zakwas żytni suszony, drożdże, nasiona słonecznika, ekstrakt słodowy jęczmienny, sól, przyprawy. Posypka: słonecznik.
|
|
Chleb otrębowy
SKŁAD:
Mąka pszenna, mąka żytnia, otręby pszenne, słód żytni ciemny, woda, naturalny zakwas, drożdże, sól.
|
|
Chleb graham
SKŁAD:
Mąka pszenna graham, mąka pszenna, woda, olej roślinny, drożdże, zarodki pszenne, sól.
|
|
Chleb pełnoziarnisty
SKŁAD:
Mąka żytnia, woda, mąka z pełnego ziarna pszenicy, śruta z pełnego ziarna żyta, śruta z pełnego ziarna pszenicy, śruta z pełnego ziarna owsa, zakwas z pełnego ziarna żyta, śruta z pełnego ziarna jęczmienia, drożdże, naturalny zakwas, mąka ryżowa, nasiona słonecznika, siemię lniane, cukier, słodowa mąka żytnia, jęczmienny ekstrakt słodowy, mąka pszenna, sól. Posypka: Płatki jęczmienne, płatki pszenne, siemię lniane, płatki owsiane, słonecznik, sezam.
|
|
Chleb na żur
SKŁAD:
Mąka pszenna typ 750, mąka żytnia typ 720, woda, naturalny zakwas, drożdże, serwatka, sól.
|
|
Kołodziej słodowy
SKŁAD:
Woda, mąka żytnia, cukier, ekstrakt słodu jęczmiennego, słód żytni, sól, drożdże, mąka pszenna, serwatka w płynie, otręby żytnie, mączka słodowa jęczmienna, prażona mąka jęczmienna, mąka pszenna razowa.
|
|
Chleb tostowy francuski
SKŁAD:
Mąka pszenna, woda, suszony zakwas pszenny, sól, zarodki pszenne, drożdże, margaryna, mleko w proszku, cukier.
|
|
Chleb okolicznościowy
|
|
Chleb okolicznościowy
|
|
Chleb okolicznościowy
|
|